Acestea sunt actele necesare pentru a comanda proiectul si a incepe demersurile pentru Autorizatia de Constructie. Documentatiile de mai jos, ne sunt necesare doar in copie. Puteti sa ne transmiteti actele daca veniti direct la sediul nostru pentru a comanda proiectul sau prin e-mail, scanate.

1. Cadastru : plan de situatie al terenului – planul din cadastru al terenului, pe care regasiti stampila inregistrarii la OCPI (Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara, sau Oficiul judetean de cadastru, geodezie si cartografie).

2. Certificat de Urbanism. Certificatul de Urbanism este actul care se obtine inaintea fazei de proiectare si este eliberat de catre Primaria localitatii de care apartine terenul. CU informeaza cu privire la principalele caracteristici ale constructiilor ce se pot executa pe un teren (retrageri de la limitele proprietatii, alinieri, inaltime maxima, procent de ocupare a terenului, etc.) si enumera actele ce se vor depune pentru obtinerea Autorizatiei de Construire, inclusiv avizele si acordurile necesare (utilitati, mediu etc.), Proiectul de Autorizare DTAC, pe care il obtineti de la proiectant (vezi continut Proiect Autorizatie)

Pentru emiterea certificatului de urbanism, trebuie sa depuneti la biroul de urbanism din cadrul Primariei un dosar cu:

 • -cerere tip
 • -planuri cadastrale
 • -extras Carte Funciara
 • -copie act proprietate teren
 • -chitanta plata taxa de eliberare CU

In unele cazuri, Primaria poate cere documente suplimentare, cum ar fi: memoriu in care sa se specifice scopul solicitarii, plan de situatie cu constructia propusa, etc. In aceasta situatie, va rog sa ne informati si va vom transmite documentatiile cerute.

Cititi mai multe detalii si vedeti model Certificat Urbanism in articolul Certificatul de Urbanism din Articole blog.

3. (Optional) Studiu geotehnic. In cazul in care constructia urmeaza a fi realizata in mediul rural, studiul geotehnic probabil nu va fi cerut prin Certificatul de Urbanism, dar este recomandabil, pentru a adapta fundatiile din proiectul tip la caracteristicile de fundare ale terenului dvs. In cazul in care nu doriti sa realizati un studiu geotehnic (acesta costa aproximativ 150- 250 Euro), fundatiile din proiect vor fi dimensionate pentru un teren mediu de fundare.

 

 

Share

Comments (15)

 1. DIANA

  Răspunde

  Buna ziua am un contract de intretinere de la bunica in acte am o suprafata de 1260mp si jumate din casa iar bunica a decedat am fost la primarie si am cerut o hartie petru a putea construi o casa iar acolo tatal meu apare cap de gospodar si spun ca nu imi pot elibera adeverinat doar pe numele lui ce as putea face???Tatal meu nu a locuit de 30 de ani cu mine si nu a platit nici o taxa toate eu le platesc si nu am dreptul la adeverinta?Va multumesc….

  • admin

   Răspunde

   Buna ziua,
   Orice act legat de construirea unei case, se emite pe numele tuturor proprietarilor terenului. Daca detineti doar jumatate din proprietate, iar tatal dvs. cealalta jumatate, ar trebui sa iesiti din indiviziune si sa dezmembrati proprietatea. Astfel, actele legate construirea casei, vor fi emise pe numele dvs.
   Poate ar fi bine sa va consultati si cu un notar.
   O zi buna!

 2. Adrian

  Răspunde

  Buna ziua am un teren cu o suprafata de 142 mp in Bucuresti am cadastru si certificat de urbanism as vrea sa stiu daca pot face o constructie.In certificatul de urbanism scrie ca pot construi un p+2+m problema e cu accesul la teren care se face pe o alee cu latimea de 1m va mjltumesc

 3. Orian Mihai

  Răspunde

  Buna ziua

  Am rugamintea sa-mi dati unele lamuriri cu privire la costul unui proiect personalizat de arhitectura+amenajari si instalatii detaliat pe specialitati si nivele pt. un imobil duplex D+P+2+M existent in Bucuresti cu o suprafata desfasurata de aproximativ 800 m.p.(150+150+165+165+165)

  Cu stima, multumesc anticipat pt. amabilitate.

 4. david florin

  Răspunde

  buna ziua
  As dori sa stiu si sa facem o eventuala colaborare care ar fi pretul unui proiect de casa de max 90 mt patrati cu mansarda personalizat si ce documente imi trebuie sa fac un proiect ca apoi sa il prezint firmelor de constructii, va multumesc.

  • admin

   Răspunde

   V-am raspuns detaliat prin e-mail. Pentru a construi legal, va trebuie o Autorizatie de Construire, pe care Primaria o elibereaza in baza Proiectului de Autorizare DTAC.

 5. MUNTEAN MIRON

  Răspunde

  pentru o investiție (la o unitate bugetară) cine solicită Certificatul deUrbanism, beneficiarul sau proiectantul? – ce acte este obligat să depună beneficiarul la proiectant și-n baza cărei Legi?
  Dacă se poate urgent. Vă mulțumesc!

 6. androne sorin

  Răspunde

  care este pretul pt un proiect al unei case P+M cu amprenta de aprox. 85mp…in total 170mp (P+M) tin se precizez ca peste 3 saptamani imi va iesi certificatul de urbanism…multumesc

 7. Sergiu

  Răspunde

  buna ziua, as vrea sa stiu care ar fi pretul pt un proiecte la o casa cu suprafata construita de 90 mp?

  • admin

   Răspunde

   Buna ziua! Pentru un proiect personalizat, casa parter 90mp, Proiect de Autorizare DTAC: 405 Euro

 8. Stefan

  Răspunde

  Buna ziua,
  In ce lege scrie ca in mediul rural nu este nevoie de studiu geotehnic pentru cladiri de importanta redusa?
  Multumesc anticipt.

  • admin

   Răspunde

   Studiul geotehnic este necesar din punct de vedere legal pentru obtinerea Autorizatiei de Construire, daca este solicitat prin Certificatul de Urbanism. De obicei, in mediul rural nu se solicita studiul geotehnic. Cu toate acestea, este recomandabil sa il realizati, indiferent de obligativitatea legala, deoarece in acest fel, proiectantul va dimensiona fundatiile si va stabili adancimea cotei de fundare in functie de concluziile studiului geotehnic.

   • florin

    Răspunde

    in ce lege scrie ca in documentatia depusa pentru autorizati de construire este necesar si studiul geotehnic?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*