Autorizatie de constructie

Ce pachet de proiectare imi este necesar?

Pentru fiecare model de casa inclus in oferta biroului nostru de proiectare, punem la dispozitie 3 variante de pachete de proiectare, astfel incat sa puteti comanda exact ceea ce aveti nevoie si sa platiti pretul cel mai mic, in functie de nevoile dumneavoastra.

1. Proiectul de Autorizare – DTAC
– documentatia necesara ca sa obtineti Autorizatia de Construire si sa construiti legal

Autorizatie de constructiePentru a putea construi o casa, respectand conditiile impuse de lege, trebuie  sa obtineti Autorizatia de Construire de la primaria localitatii in care se afla terenul. Primaria elibereaza Autorizatia de constructie in baza Proiectului de Autorizare DTAC, adica prima varianta din cele 3 pachete de proiectare pe care le punem la dispozitie.

Continutul Proiectului de Autorizatie este clar specificat de legea in constructii si reprezinta o forma simplificata a proiectului. DTAC se preda in 2 exemplare semnate si stampilate de catre arhitecti si ingineri autorizati si cuprinde cate o parte din fiecare specialitate – Arhitectura, Structura de Rezistenta, Instalatii termice, electrice, sanitare, si anume:

  • Arhitectura: memoriu tehnic, evaluarea investitiei, plan situatie cu amplasarea casei pe teren, planurile fiecarui nivel, planul invelitorii (acoperisului), cele 4 fatade, o sectiune prin casa (cu cotele de nivel – pe inaltime), plansa imprejmuire – gard, fosa septica (daca este cazul);
  • Structura de rezistenta: memoriu tehnic, plan fundatii, detalii fundatii;
  • Instalatii: memorii, scheme functionale ale instalatiilor termice, electrice, sanitare.

———————————————————————————————————————————————-

Suplimentar fata de Proiectul de Autorizare, puteti comanda si Proiectul Tehnic cu Detalii de Executie (PTh si DE), care dezvolta si detaliaza documentatiile necesare pentru autorizare. 

Certificatul de Urbanism

Certificatul de Urbanism este un actul emis de Primarie, care ofera date privind regimul unui teren (de ex. intravilan sau extravilan, in circuit agricol, destinat construirii etc.) si specifica conditiile in care puteti construi pe respectivul teren, astfel incat sa respectati regulamentul de

autorizatie construire

Documentele necesare obtinerii Autorizatiei de Construire

Autorizatia de Construire, este actul in urma caruia obtineti dreptul sa incepeti lucrarile de construire ale casei dorite. Documentele necesare intocmirii documentatie pentru autorizare, sunt enumerate in Certificatul de Urbanism emis de primaria localitatii in care doriti sa construiti: actul de proprietate asupra

Casa din vis

Caminul nostru, o proiectie pentru viitor

O proporţie considerabilă a românilor îşi doresc o casă care să le aparţină. Spiritul de proprietate este prezent printre oameni de când lumea. În ţara noastră am avut, din cauza condiţiilor istorice, o “pauză” legată de simţul proprietăţii. După 1990, târâş-grăbiş, acesta a

Proiecte case de lemn, de caramida, din ICF – Din ce ne construim casa?

Pentru ce proiecte de case si tipuri de structura sa optam? Pentru majoritatea oamenilor achizitia sau construirea unei case reprezinta cea mai semnificativa investitie. Soliditatea si durabilitatea au fost si sunt cuvinte de ordine atunci cand ne referim la casa pe care ne prompunem sa o realizam. Din acest motiv exista o orientare perfect justificata catre sistemele costructive traditionale, acestea avand garantia testarii in timp.Totusi, daca pana acum 10-15 ani orice sistem constructiv netraditional era privit la noi ca o „ciudatenie”, in prezent, clientii au inceput sa fie mai deschisi catre solutii noi si sistemele constructive netraditionale castiga teren.

Sisteme constructive (sus: zidarie portanta, ICF’s -Amvic jos: lemn, metal)

I. Sistemele traditionale.

Casele din zidarie

Daca suntem rigurosi cu sensul  termenului, sistemele traditionale  pentru constructia de case (in sensul de locuinte unifamiliale) la noi in tara sunt rezumate foarte bine in Muzeul Satului. Case de pamant batut, case de paianta sau chirpici, case  din barne de lemn, case de zidarie de caramida (dar lipita cu argila, sau mortar de var) reprezinta larga majoritate a  locuintelor unifamiliale construite in Romania, pana in anii 90, in special in mediul rural. Este evident ca nu aceasta este „traditionalul” pe care il viseaza oamenii; cei mai multi se gandesc la o constructie trainica, din zidarie de caramida, cu fundatii, stalpi, grinzi, centuri si plansee din beton armat (vezi articol). Cu toate ca aportul de rezistenta dat de elementele din beton este determinant, acest sistem constructiv, identificat ca fiind traditional, se numeste sistem cu pereti din zidarie portanta. Riscul seismic prezent in multe zone din Romania a determinat combinarea zidariei simple cu elementele de beton armat amintite, comportamenul unor astfel de structuri la sarcini orizontale (ex. cutremur) fiind mult imbunatatit comparativ cu casele construite exclusiv din zidarie.