Ca proiectant, m-am confruntat de multe ori cu situatia in care beneficiarul nu respecta proiectul pe care l-am realizat. Cea mai complicata situatie (uneori chiar penibila), apare atunci cand ajung la receptie si nu prea seamana. 

Din pacate, intr-o situatie cum este cea descrisa mai sus, beneficiarul se afla intr-un impas care poate sa conduca la reautorizarea constructiei cumulata cu o amenda si eventual cu o expertiza tehnica la ceea ce a construit. Este foarte important sa existe o constientizare a riscurilor si problemelor care apar in situatia in care nu este respectat proiectul. Pe intelesul tuturor, puteti gasi explicatii in articolul urmator: Catalogdecase  – Nerespectarea proiectului de autorizare

Share

Comments (7)

 1. Dobrea Cristian

  Răspunde

  Vorbesc despre domeniul in care activez ;Certificate energetice.

  Site-ul meu: http://certificat-energetic.info

 2. Dobrea Cristian

  Răspunde

  Se intampla cred ca numai la noi romanii , care vor sa fie ieftin dar in aceasi timp si de calitate, tipic romanesc!!

 3. ranadac

  Răspunde

  Cad nu apelati la firme serioase si apelati la nea gica din colt se pot intampla si lucruri mai grave.

  www.constructii-renovari-consolidari-case.ro

 4. George

  Răspunde

  Din pacate este trist dar adevarat. Din dorinta de a economisi bani, de regula, pentru lucrari mici beneficiarii prefera sa realizeze executia in regie proprie, fara a avea cunostinte tehnice in domeniu, rezultand astfel numeroase neconcordante intre proiect si executie. In final se alege cu o lucrare care nu respecta proiectul si care de multe ori este descoperita din punct de vedere al rezistentei structurale. Degeaba va investi in finisaje si mobilier scump daca structura de rezistenta a casei nu va fi cea calculata de proiectant. La atingerea cutremurului de COD (cutremurului la care a fost proiectata casa), aceasta se va comportan slab si banii investiti in reparatii vor insuma mult mai mult decat daca ar fi ales de prima data sa respecte proiectul de rezistenta si sa execute lucrarea cu firma specializata cu personal calificat si cu inginer constructor prezent pe santier. Ofer consultanta gratuita, Ing. George Ene; pt. consultanta gratuita detalii la:http://constructii-tsc.ro/

 5. Ing. I.Chise

  Răspunde

  @daniel. Nu pot sa va raspund, nu am destule date. In mod normal trebuie sa urmati calea legala, adica: Certificat de Urbanism -> Proiect D.T.A.C. -> Obtinere avize -> Autorizatie de Construire. Va recomand sa cititi articolul despre Autorizatia de Construire.

 6. daniel

  Răspunde

  am o bucata de 40mp teren ,si as dori sa construiesc un garaj de 25mp,imi poate da autorizatie fiind proprietate si nu concesionat?si de cit este nevoie daca nu?.astept raspuns va multumesc.

 7. Case din Lemn

  Răspunde

  Mersi pentru link-ul catre articolul despre nerespectarea proiectului de autorizare. Foarte util.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*