Pentru autorizarea oricarui tip de constructie, veti fi nevoiti sa obtineti un aviz pentru protectia mediului.

Pentru constructiile de importanta redusa (ex. case de locuit) care nu au impact asupra mediului, procedura este simplificata in sensul ca nu se va face o evaluare a impactului asupra mediului.

Pentru acestea, va fi nevoie sa se intocmeasca un dosar cu urmatoarele documente:

 • Cerere    –   model cerere
 • Notificare (se completeaza cu informatii despre constructie)   –   model notificare
 • Certificat de Urbanism cu planurile anexa
 • Plan de situatie cu amplasarea constructiei propuse
 • Act de proprietate
 • Taxa pentru eliberarea avizului este de ~100lei, care se achita la posta

 

Extras din normele metodologice de aplicare ale Legii 50 – Autorizarea executarii  lucrarilor de constructii:

„(1)În vederea satisfacerii cerintelor legislatiei pentru protectia mediului, prin procedura de autorizare se prevede obtinerea urmatoarelor acte ale autoritatii competente pentru protectia mediului:
a)punctul de vedere al autoritatii competente pentru protectia mediului – pentru investitiile care nu se supun procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, potrivit prevederilor art. 2 alin. (21) lit.b) din Lege;
b)actul administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului – pentru investitiile care se supun evaluarii impactului asupra mediului, potrivit prevederilor art. 2 alin. (21) lit. d) din Lege.
(2)Potrivit prevederilor art. 6 alin. (11) din Lege, punctul de vedere al autoritatii competente pentru protectia mediului se emite solicitantului dupa etapa de evaluare initiala a investitiei pentru încadrarea acesteia în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, respectiv dupa etapa de încadrare a proiectului în procedura de evaluare a impactului asupra mediului si/sau procedura de evaluare adecvata, potrivit prevederilor legale în vigoare.
(3)Actul administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului este, dupa caz, acordul de mediu sau avizul Natura 2000.
(4)Potrivit prevederilor art. 61 alin. (1) din Lege, masurile specifice stabilite prin actul administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului vor fi avute în vedere la elaborarea documentatiei tehnice – D.T. si nu vor putea fi modificate prin procedura de autorizare sau prin autorizatia de construire.

——————————————
(8)Potrivit prevederilor art. 8 alin. (3) din Lege, pentru emiterea autorizatiei de desfiintare a lucrarilor/constructiilor nu este necesara obtinerea actelor autoritatii competente pentru protectia mediului prevazute la alin. (1).
(9)Potrivit prevederilor art. 5 alin. (3) din Lege, avizele/acordurile stabilite prin certificatul de urbanism se anexeaza si devin parte integranta din autorizatia de construire.”

Share

Comments (4)

 1. markos luminita

  Răspunde

  o informatie va rog frumos, am certif urbanism, am si avizul PUD , dar planurile de situatie cu amplasarea constructiei propuse sunt in cele 2 dosare la primarie, am numai o anexa cu planul in detaliu la avizul PUD. este suficient ? va rog frumos sa imi raspundeti ? si cam cit dureaza la dvs eliberarea acestiu aviz pt constructia unui micut etaj casa particulara strada Fagului 47 sector 1 Bucuresti. va f. multumesc ! Markos

  • markos luminita

   Răspunde

   si inca ceva ..va rog frumos : aceasta tx pt eliberare aviz care este de 100 lei se achita la posta in ce cont ? banca cui ? as dori adresa exacta, va rog frumos ! Mii de multumiri L. Markos

  • admin

   Răspunde

   Buna ziua,
   Pentru obtinerea avizului de mediu, va trebui sa mergeti la sediul agentiei pentru Bucuresti:

   Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti
   Aleea Lacul Morii, Nr.1, Sector 6, Bucuresti, Cod Postal 060841
   Cod Fiscal 4221357
   Cont RO09TREZ7065032 XXX000220
   Trezorerie sector 6 Bucuresti
   Telefon: 021/ 430 66 77;

 2. CASTĂ MIRCEA

  Răspunde

  Bună ziua,
  Locuiesc pe Sos. Chitila, Sector V, unde am locuinta. Doresc ca în limitele Legii nr. 50/1991, art. 2, pct.2, să repar , protejez, conservare si mansardare pod.
  Lucrările principale sunt:mansardarea podului, învelitoare de tiglă metalică, reabilitarea termică a peretilor exteriori, tîmplrie pvc,panouri electrice pentru încălzire, finisaje interioare superioare, instalatii electrice si sanitare noi,etc.Suprafata construită 120,00 mp.
  Am obtinut certificatul de Urbanism.
  Sunt de specialitate Ing. Constructor si Expert tehnic autorizat de Ministerul Justitiei.
  Ce trebuie să fac pentru repararea si modernizarea locuintei?
  Vă multumesc anticipat.

  Ing. Castă Mircea

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*