Pentru fiecare model de casa inclus in oferta biroului nostru de proiectare, punem la dispozitie 3 variante de pachete de proiectare, astfel incat sa puteti comanda exact ceea ce aveti nevoie si sa platiti pretul cel mai mic, in functie de nevoile dumneavoastra.

1. Proiectul de Autorizare – DTAC
– documentatia necesara ca sa obtineti Autorizatia de Construire si sa construiti legal

Autorizatie de constructiePentru a putea construi o casa, respectand conditiile impuse de lege, trebuie  sa obtineti Autorizatia de Construire de la primaria localitatii in care se afla terenul. Primaria elibereaza Autorizatia de constructie in baza Proiectului de Autorizare DTAC, adica prima varianta din cele 3 pachete de proiectare pe care le punem la dispozitie.

Continutul Proiectului de Autorizatie este clar specificat de legea in constructii si reprezinta o forma simplificata a proiectului. DTAC se preda in 2 exemplare semnate si stampilate de catre arhitecti si ingineri autorizati si cuprinde cate o parte din fiecare specialitate – Arhitectura, Structura de Rezistenta, Instalatii termice, electrice, sanitare, si anume:

 • Arhitectura: memoriu tehnic, evaluarea investitiei, plan situatie cu amplasarea casei pe teren, planurile fiecarui nivel, planul invelitorii (acoperisului), cele 4 fatade, o sectiune prin casa (cu cotele de nivel – pe inaltime), plansa imprejmuire – gard, fosa septica (daca este cazul);
 • Structura de rezistenta: memoriu tehnic, plan fundatii, detalii fundatii;
 • Instalatii: memorii, scheme functionale ale instalatiilor termice, electrice, sanitare.

———————————————————————————————————————————————-

Suplimentar fata de Proiectul de Autorizare, puteti comanda si Proiectul Tehnic cu Detalii de Executie (PTh si DE), care dezvolta si detaliaza documentatiile necesare pentru autorizare. 

Acest proiect de executie va fi predat in doua exemplare, dosare separate fata de cele pentru eliberarea Autorizare de Constructie, deoarece plansele pentru executie vor fi utilizate doar pe santier, la urmarirea constructiei casei.

2. Pachet Plus = Proiect Autorizatie + Proiect de executie structura

autorizare si executie casa la rosu

Puteti cumpara suplimentar fata de Proiectul de Autorizare, PTh si DE pentru Structura de Rezistenta, optand pentru Pachetul Plus.

– recomandat celor care construiesc in regie proprie;

– obtineti informatii detaliate asupra executiei structurii casei la rosu; va puteti construi casa conform unui proiect si a unui calcul al structurii de rezistenta realizat de catre inginerii structuristi autorizati.

Pachetul Plus de proiectare va cuprinde:

2.1. Proiectul pentru Autorizatia de Constructie DTAC – detaliat la punctul 1

2.2. Proiectul tehnic cu detalii de executie pentru Structura de rezistenta (casa la rosu). Acesta include calcul materiale, plan de sapatura si fundatii, detalii caracteristice, planurile cofraj, armare + extrase de armaturi pentru toate planseele din beton armat, pentru centuri, grinzi, stalpi, samburi din beton armat, plan sarpanta (structura lemn acoperis) etc.

3. Pachet Premium = Proiect Autorizatie + Proiect de executie structura, arhitectura, instalatii

proiect completPachetul Premium cuprinde suplimentar fata de Proiectul de Autorizare, Proiectul tehnic de executie pentru toate specialitatile: Structura de Rezistenta, Arhitectura, Instalatii termice, electrice, sanitare.

– recomandat celor care doresc un control strict asupra calitatii executiei casei de catre o firma de constructii;

– obtineti informatii detaliate asupra executiei structurii casei la rosu, a finisajelor si instalatiilor.

Pachetul Premium de proiectare va cuprinde:

3.1. Proiectul pentru Autorizatia de Constructie DTAC

3.2. Proiectul tehnic cu detalii de executie pentru:

– Structura de rezistenta – detaliat la punctul 2.2;

– Arhitectura, inclusiv antemasuratori finisaje, tablou tamplarie etc.;

– Instalatii termice, electrice, sanitare: planuri cu traseele instalatiilor (de ex., trasee electrice, pozitie corpuri iluminat, doze, prize, tablou electric etc.), antemasuratori, detalii constructive.

Share

Comments (2)

 1. Samson Andreea

  Răspunde

  Buna ziua

  Va rog sa imi spuneti si mie cat ma costa urmatorul proiec:

  casa multifamiliara (5 familii), amprenta 170 mp, P+2E+M, desfasurat 500 mp, parter 2 apartamenta a 3 camere, etajul 1 doua apartamente a 3 camere iar etajul 2 si mansarda un singur apartament.

  Ma intereseaza toate cele 3 faze prezentate de dumneavoastra (DTAC, PTh + DE, Instalatii) detaliat, cu costuri pe fiecare faza.

  Va multumesc

 2. Daniela Niculescu

  Răspunde

  Buna Seara
  Sunt interesata de o eventuala colaborare…
  Am casa in sectorul 1. E o casa mica cu 2 cam si dependinte modeste, in suprafata totala de aprox 57 mp locuibili/ 71 mp amprenta constructiei pe sol
  As vrea … „sa o inalt” sa devina P+1+M.
  Mi-ar placea sa pot construi anul viitor si fiindca este vorba despre sectorul 1 – primaria care este cea mai „greoaie” in domeniul birocratiei cred ca nu este prea devreme sa incep demersurile…
  De principiu stiu ce vreau sa construiesc… Nu stiu cat se poate realiza din ceea ce doresc si am nevoie de sprijin …
  Vreau sa stiu daca o colaborare cu dvs mi-ar putea „reazolva problemele”, in ce masura si care ar fi preturile la care …trebuie sa ma pregatesc pana la faza de incepere a activitatii de santier.
  Inteleg ca ar trebui sa va solicit un pachet premium de proiectare si… multa intelegere.
  Daca, prin urmare, aveti timp sa va implicati intr-o colaborare „de mica anvergura” 🙂 – avand in vedere faptul ca nu este o suprafata foarte mare .. astept un raspuns din partea dvs.

  Va multumesc.

  Cu stima,

  D. Niculescu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*